Mulligan

Het Mulligan Concept is een zachte en pijnloze vorm van manuele therapie die zeer geschikt is voor patiënten met acute pijnklachten zoals na een whiplash of een acute lumbago, patiënten waarbij manipulatie (‘kraken’) niet aangewezen is, en patiënten met chronische pijnsyndromen als fibromyalgie. Ook patiënten met tennisellebogen, schouderpijn of hoofdpijnklachten hebben echter veel baat bij deze therapie.

Tijdens een Mulligan behandeling gaat de therapeut het pijnlijke gewricht begeleiden tijdens de uitvoering van enkele actieve bewegingen, zodat het gewricht opnieuw leert correct te bewegen. Deze behandeling is steeds pijnvrij en brengt normaal gezien meteen een bewegingswinst teweeg. Hierdoor kan onmiddellijk na de behandeling beoordeeld worden of deze behandeling voor u werkt. Tot slot wordt na een behandeling steeds een oefening meegegeven die de bereikte bewegingswinst dient te onderhouden.

Het Mulligan Concept is ontwikkeld door Brian Mulligan, een internationaal befaamde manueel therapeut uit Australië, en wordt reeds meerdere jaren ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. De techniek is geschikt verklaard voor iedere patiënt waar er een indicatie voor manuele therapie is. Dit zijn alle patiënten met orthopedische klachten en klachten afkomstig van het bewegingsapparaat (dwz spieren, pezen, botten, gewrichten, ligamenten en perifere zenuwen). Ook patiënten met sport- en overbelastingsletsels kunnen behandeld worden volgens het Mulligan Concept.